2014/10/11

Tehdään musta kokki

Syysloman ja au paireilun kunniaksi ajattelin pitää ensi viikolla ns. ruokaviikon. Tavoitteeni on tehdä joka päivä meille päivällinen ja päästää äiti viikoksi vapaalle kokkailusta. Ajattelin laittaa ruokaa oikein ajan kanssa ja kunnon resepteistä. Ehkä mustakin kaivautuu esiin ruuanlaittaja? Oishan se kiva yllättää vaikka Joonaakin joskus hyvällä ruualla. Eilen en taipunut kun lämpimiin leipiin, hehe. Panostus sekin! 

 Tässä kolmen ensimmäisen päivän reseptit!

MA:

Parsakaali-parmankinkku pasta

100g parmankinkkua
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä 
1 tl oliiviöljyä
1 parsakaali
8 dl pennepastaa
1/2 pussia Valio Koskenlaskija murua
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1,5 dl vettä
0,5 tl mustapippuria

TI:

Uuniperunat kylmäsavulohi-aurajuusto täytteellä

Jauhoisia perunoita esim. rosamunda
Kylmäsavulohta
Kermaviiliä
Aurajuustoa
Pippuri Creme Bonjouria

KE:

Mozzarellasalaatti

3 dl pastaa
n. 1 1/2 l vettä
1/2 tl suolaa

marinadi:

1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl appelsiinitäysmehua
3/4 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl basilikan lehtiä

----------

125g mozzarellaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 ruukku tammenlehväsalaattia tai jääsalaattia
basilikan lehtiä

With love,
Susku

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaapa hyviltä:) Tuo parsakaali-parmankinkku pasta kuulostaa varsinkin tosi herkulta.

    VastaaPoista
  2. Jeep mustakin!:D Rakastan pastaa ja namnam ootan jo et saan tehdä tota, hihi!

    VastaaPoista