2014/09/18

Au pair- tyttö vuosimallia 2015?


Ihan pakko kertoa tästä au pair jutusta nyt heti teille! Mulla on ollut jo kauan hirveä hinku päästä ulkomaille. Ainoana esteenä on ollut koulu ja vaihtarivuodesta en oo oikein voinut haaveillakaan rahan ja muutenkin pidennetyn lukion vuoksi. Koulu on kuitenkin ihan just ohi ja voin periaatteessa tehdä mitä vaan! Au pair vuosi sinänsä halvin vaihtoehto verrattuna järjestöjen kielimatkoihin ja opintovuosiin.
Oon nyt viestitellyt muutaman perheen kanssa Iso-Britanniaan ja Espanjaan. Tällä hetkellä paras vaihtoehto löytyy Espanjan viidenneki suurimmasta kaupungista. Juttu on kuitenkin tosi alulla ja viestejä on lähetetty vasta muutama. Sen vuoksi mahdollisesta tulevasta hostperheestä myöhemmin lisää.
Lähteminen olisi mulle tosi iso juttu, se jännittää ja pelottaa mua jo nyt. Suomeen jäisi perhe, poikaystävä, kaverit, tutut hoodit ja muutenkin koko kotimaa. Siis kaikki tuttu ja turvallinen. Kuitenkin tuntuu, että jos en lähde nyt, en lähde koskaan.
Mulle on tullut jotenkin kova tarve nähdä maailmaa ja levittää ystäväverkostoa muuallekin kuin Suomeen. Haluan saada uusia kontakteja, oppia uuden kulttuurin ja parantaa ennestään surkeaa kielitaitoa. Itsenäistymisprosessi sais myös hurjan haasteen jos lähtisi oikeasti tuhansien kilometrien päähän. Haluan haastaa itseni, haastaa uskaltaa poistumaan mukavuusalueeltani.
Uskon, toivon ja luotan siihen, että oppisin tuntemaan itseni myös paremmin, kun joutuisin selviämään ilman tuttua ja turvallista tukijoukkoa. Huomaisin itsessäni varmasti uusia puolia ja oppisin näkemään juttuja eri vinkkelistä.
Toivoisin, että Suomeen palaisi hyvällä tavalla muuttunut, itsevarmempi ja rohkeampi Susku, joka olisi taas yhtä kokemusta rikkaampi.

With love,
Susku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti