2018/11/09

Kaksi kuukautta yrittäjänä

Huomenna tulee tasan kaksi kuukautta siitä, kun laitoin toiminimen toimimaan! Toki kaikkea siihen liittyvää tuli tehtyä kesäkuusta asti, mutta virallinen päivä oli syyskuun kymmenes.

No millaista on ollut olla yrittäjä?

Vapaata, kivaa, raskasta, haastavaa, palkitsevaa ja erilaista! Varmasti paljon muutakin, mutta nuo adjektiivit tulivat ensimmäisenä mieleen. 

Vapaata, koska saan itse päättää työaikani. Hyviä ja huonoja puolia kylläkin löytyy. Voin tehdä töitä niin, että lapset pääsevät kotiin hoidosta jo klo 14:30. Välillä voi kuitenkin vierähtää ihan liian pitkä pätkä työhommia, kun ei tajua lopettaa. Varsinkin jos Osku on koko päivän kotona ja on mahdollisuus tehdä rajattomasti hommia. Ajankäyttöä ja töistä lepäämistä minun täytyy vielä harjoitella.


Kivaa, koska saan tehdä mitä haluan! Tai oikeastaan iha mahtavaa, huippua ja huikeeta. Onhan se nyt ihan sairaan siistiä, että voi tehdä työkseen sellaista hommaa, josta nauttii. Toki jokaiseen työhön kuuluu ikäviäkin juttuja, mutta yrittäjänä pystyn aika paljon vaikuttamaan. 

Raskasta, koska kukaan ei tee töitäni, jos olen kipeä tai lapset sairastuu. Moni minua seurannut tietääkin, että olen ollut hirveästi sairaana, samoin lapset. Raskasta myös, koska olen stressannut aika paljon tätä alkua ja tehnyt välillä liikaakin töitä. Epätoivonhetket ovat myös raskaita, mutta niistä onneksi noustaan. 

Haastavaa, koska yrittäjyyteen (varsinkin tähän alkuun) liittyy hirveästi monimutkaista pikku sälää. Semmoista sälää, joka periaatteessa kiinnostaa, mutta opetteluun ja 100% ymmärtämiseen ei ole aikaa. Haastavaa myös, koska itse yrittäminen on kaikki uuden opettelua. Samoiten Biancaneven edustajana toimiminen on uutta, eikä mistään helpoimmasta päästä. Näin uutena, aloittavana PT:nä asiakaskunnan löytäminen on haastavaa ja tietysti erottuminen sekä kilpailu muiden kanssa, koska PT:tä on aivan hirveästi! 

  
Palkitsevaa, koska onnistumisista saa niin hyvän ja voittamattoman fiiliksen! Se, kun asiakkaat ovat tyytyväisiä ja mielissään, on ehdottomasti parasta!<3 Palkitsevaa on myös se, että pystyy vihdoin äitiyslomien jälkeen kantamaan oman kortensa kekoon. 

Erilaista, koska palkkatyö tai kotona olo on ihan eri maata. Motivaatio on aivan eri luokkaa, kun saa rakentaa omaa liiketoimintaa ja tietää, että on menossa kohti omia unelmia!

With love, Susku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti